Дерменджиев: Това е просто една контрола, ще разговарям с капитана Попов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на България Георги Дерменджиев не отдаде голямо значение на резултата от контролата с Беларус (0:1). Специалистът заяви, че това е само една проверка и е искал да види част от играчите, които евентуално да повика за 1/2-финалния бараж срещу Унгария през следващия месец за участие на Евро 2020.

„Това бе една контрола, като исках да видя някои от играчите, които евентуално ще трябва да извикам за Унгария. Футболът се играе на голове и загубихме. В някои моменти владеехме топката, но имаше и такива, в които бяхме разкъсани – това е проблем” започна той.

Селекционерът бе запитан дали Петър Занев ще бъде новият капитан на националния отбор предвид отсъствието на Ивелин Попов, на което той отговори отрицателно.

”Мачът с Унгария е много далече. До 2 седмици ще проведа разговор с Попов, за да стане ясно дали ще се върне в отбора или не. Днешната контрола показа, че има момчета, които заслужават и ще бъдат извикани. Тепърва ще се анализира тази среща и ще се покажат грешките на футболистите. Поражението е неприятно. Връщането на публиката става с добри игри, но и с желание от самите зрители, продължи Георги Дермендижев.

Специалистът изрази увереност, че много фенове ще дойдат на националния стадион през март за баража с Унгария.

“Вяррвам, че публиката ще бъде 12-ия играч.”