Десет “моряци” взеха точка в София след 0:0 със Септември
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичният тим изпусна да стигне до победата в края, "моряците" пък профукаха дузпа

Тимовете на Септември София и Черно море завършиха наравно 0:0 в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на националния стадион “Васил Левски” не предложи много ситуации за гол, но имаше ключови моменти – гостите останаха в намален състав в 50-ата минута след директен червен картон на Беншаа, а в 50-ата Кета пропусна дузпа.

Още в третата минута варнцнеци имаха претенции за дузпа след като Закария Беншаа беше бутнат в наказателното поле от Мартин Николов, но реферът не посочи бялата точка.

В 25-ата минута вратарят на Черно море Иван Дюлгеров направи впечатляващо спасяване след хубав удар от разстояние на Симеон Александров. При последвалия корнер Асен Чандъров беше много близо да вкара топката във вратата след разбъркване, но топката отново беше извадена в ъглов удар. Точно преди почивката Мади Кета направи двойно с Курьор и стреля опасно, но Шейтанов също се отчете с много добра намеса.

Само четири минути след почивката Закария Беншаа влезе много грубо в краката на Мартин Николов, а реферът му показа директен червен картон без да се замисли. Шест минути по-късно Мади Кета отново комбинира с Курьор в наказателното поле на домакините и беше спънат в наказателното поле, като този път дузпа беше отсъдена.

Кета застана на 11-те метра и стреля, но Шейтанов се хвърли отлично в точния ъгъл и спаси! В 68-ата минута Кета можеше да се реваншира, но отново Шейтанов беше кошмарът за него и спаси удара му.

В добавеното време се получи голямо разбъркване в наказателното поле на “моряците”, като на два пъти играчи на Септември не успяха да пратят топката във вратата на Иван Дюлгеров от добра позиция.

В 95-ата минута Мартин Стоянов също не успя да се разпише от чудесна позиция и така столичани изпуснаха да стигнат до победата.

Спечелената точка изкачи Черно море на 4-ото място в efbet Лига класиране с актив от 16 пункта, докато Септември събра 8 точки и изпревари Берое на 10-ата позиция.