Десет от Милан победиха Удинезе в трилър на “Сан Сиро”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" играха над един час с човек по-малко, гол на Удинезе беше отменен в 96-та минута

Милан постигна трудна победа с 1:0 срещу Удинезе на “Сан Сиро”, въпреки че игра почти час с човек по-малко заради дискусионен червен картон на Тиджани Райндерс. Единственият гол в мача бе дело на нигерийския нападател Самуел Чуквуезе в 13-ата минута, след като завърши бърза атака, започнала от Ноа Окафор и преминала през Кристиан Пулишич.

В 30-ата минута настъпи най-спорният момент в мача, когато Жака Ловрич падна след съприкосновение с Тиджани Райндерс пред наказателното поле на Милан. Съдията Даниеле Кифи изгони Райндерс с директен червен картон, след като прегледа ситуацията с помощта на ВАР.

Въпреки численото неравенство, Милан успя да запази преднината си до края на първото полувреме. В началото на второто полувреме Удинезе оказа натиск и създаде няколко опасни ситуации, но защитата на Милан и вратарят Майк Менян се справиха. В 57-ата минута имаше проверка за възможна дузпа в полза на Удинезе след суматоха в наказателното поле на Милан, но такава не беше отсъдена.

В 70-ата минута Кристиан Кабаселе вкара за Удинезе, но голът бе отменен след нова намеса на ВАР, което остави резултата непроменен.

С тази победа Милан се изкачи временно в тройката с 14 точки, докато Удинезе остана на шесто място с 13 точки, като и двата отбора могат да бъдат изместени в края на този кръг на Серия А.