google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекционерът на Франция е доволен от израственето на халфа на торинци

Наставникът на Франция Дидие Дешан похвали Ювентус, че е помогнал да извлече най-доброто от полузащитника Адриен Рабио. Бившият играч на ПСЖ изненадващо бе „замразен” в състава на световните шампиони, след като отказа да бъде част от резервите за Мондиал 2018.

„Той израсна много. В Пари Сен Жермен имаше няоии трудности, а началото му в Юве не бе лесно. Не мога да кажа, че се е променил напълно, но определено вече не е същия играч”, каза Дешан след победата на Франция срешу Португалия с 1:0 в снощния мач от Лигата на нациите.

„Има доверие между нас и продължаваме да обсъждаме нещата. Той не задава въпроси, ако играе прекалено дълбоко или много напред. Дали вдясно или вляво. Има качеството да се адаптира”, коментира треньорът на Франция.

Дешан, който като футболист също е играл за Ювентус, сподели, че не е учуден от еволюцията на Рабио след преминаването му при “бианконерите”.

„Познавам клуба, за който играе. Когато си в Ювентус, правиш това, което ти се казва. Ако не се съгласиш, тогава те изхвърлят. Може би той не правеше достатъчно в началото, но вече не е така. След като го пускам, това значи, че вярвам в качеството му на игра”, каза Дидие Дешан.