Десподов затвори темата “ЦСКА” при представянето си в Разград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец представи новото си попълнение Кирил Десподов, който дойде под наем до края на сезона от италианския Каляри. Футболист №1 за България за 2018 година сподели на пресконференцията организирана от разградчани, че към него е имало и други оферти, но Каляри са стигнали до консенсус най-бързо и лесно с „орлите“.

„Искам да кажа, че съм щастлив. Благодаря на ръководството, че ме привлякоха. Разбрахме се много бързо и лесно, както и клубовете Лудогорец и Каляри. Имах други оферти преди Лудогорец, но другите не успяха да се разберат с Каляри. Като се свързаха с мен на 4-и октомври, на следващия ден се разбрахме и стана трансферът в Лудогорец”.

“Тук съм под наем, има доста висока откупна клауза. Ще дам всичко възможно от себе си. Всички футболисти са много добри, конкуренцията е доста висока на всеки един пост. Ще се радвам, че ще работя с професионални треньори в клуба. Вчера пристигнах. Всичко е на много високо ниво. Базата е невероятна, отношението на всички към мен е перфектно. Познавам повече от половината играчи в клуба – и българи, и чужденци. Всичко е на много професионално ниво. Мисленето доста ми се промени в чужбина. В Серия А се работи професионално. В Австрия отидох да играя, защото съм на възраст, на която трябва да се развивам, а не да тренирам за здраве и да си взимам заплатката. Израснах физически и ментално. Доста добре ми се отрази в чужбина. В България има по-силна конкуренция. И ЦСКА, и Локо Пловдив, и Берое играят добре“.

„Повече от 60 процента ги познавам и познавам стила на игра на Лудогорец и ще ми допадне. Атакуващ футбол, предстоят много хубави мачове в Лига Европа, трябва да спечелим повече от тях, за да излезем от групата. Ще работя здраво, за да вляза в топ форма. Роден съм на 11.11 и мисля, че този номер ще ми донесе късмет“.

“Аз съм професионалист и ми се играе футбол. Не ми се състои просто отвън. Иска да се развивам и мисля, че Лудогорец е идеално място за това. Лудогорец показа голямо уважение и ме искаха в отбора. За събота треньорът ще си го прецени. Преди два дни играх мач. Ако вляза, ще дам всичко от себе си”, говори той.

Десподов заяви, че трябва да бъде затворена темата „ЦСКА“ и тук не може да се говори за предателство. “За мен ЦСКА ще си остане нещо специално. Играл съм три години там – тази емоция, която са ми давали феновете и клуба, няма да бъде заличена или забравена. Не е приятна ситуацията. Омразата и обидите от феновете ги разбирам. В целия свят се случва. Не съм нито първия, нито последния. В ЦСКА съм играл със сърце и емоция. Животът на футболиста не е лесен. Трябва да взимам правилните решения. Не всичко е така както изглежда отвън. Феновете на ЦСКА не обичат Лудогорец”.

“Не се движа с охрана, аз към професионалист. Трябва да затворим темата ЦСКА. Оттам никой не ме потърси дали бих желал да се върна. Не можем да говорим за предателство. Искам да се концентрирам върху Лудогорец”, констатира роденият в Кресна флангови футболист.