Добави коментар
Позицията на Сектор Г е "мълчаливо" съгласувана с шефовете на Сините

Потресаващо ниското ниво в публичните изявления на различни фенски организации у нас не е новина.

За пореден път обаче това става и с мълчаливото съгласие на клубни ръководители, а това навежда към още по-тревожни мисли.

Фенове на Левски, обединили се с прозвището Сектор Б, публикуваха емоционалната си позиция във връзка с шумния отзвук на изказването на основния акционер на клуба Наско Сираков

Вчера босът на Сините обяви, че е изпратил официално писмо до Министерството на спорта с молба държавата да инвестира в стадиона.

В публикацията си обаче привържениците на Левски наричат стадиона на ЦСКА „кочина“, а клубът от „Българска армия“ – Тирето.

Това, на свой ред, предизвика бурна и гневна реакция в социалните мрежи от привърженици на Червените.

До този момент никой от ръководните фигури на Герена не се е разграничил от примитивния изказ, употребен от Сектор Б.

Ето и какво гласи публикацията на „сините“ ултраси:

Вчера едно най-обикновено изказване на Наско Сираков във връзка със стадиона ни за пореден път разбуни духовете на всички мижитурки и ги накара да излезнат от дупките си и да сипят злост срещу Левски. А изказването беше, че Левски е пратил официално писмо до Министерството на спорта с молба държавата да инвестира в собствения си имот какъвто е стадион “Георги Аспарухов”. Точно какъвто е стадион “Христо Ботев” в Пловдив, за който бяха отпуснати 25 милиона лева; точно какъвто е стадион “Локомотив”, за който бяха отпуснати 12 милиона лева; точно какъвто е “Хювефарма арена”, за който бяха отпуснати 4 милиона лева; точно каквито са “Тича”, “Славия”, “Огоста”, “Христо Ботев” във Враца, “Христо Ботев” в Благоевград и тн и тн, за които се отпуснаха по милион за осветление и други ремонти; точно какъвто е и Кочината в “Борисовата градина”, за който се направи съвместно дружество между държавата и Тирето с цел строителство и за който стадион, между другото, беше направен нагласен търг от държавата, за да се даде на Тирето и за който стадион държавата си затвори очите за едни 800к наем събрал се за над 10 години и неплащан системно от фалиралия клуб.

И за разлика от всички гореизброени, които не са инвестирали нищо в стадионите си, Левски има едни 15 милиона задължения заради инвестиция в държавна собственост, а с парите дадени последните 20 години общите инвестиции в тази държавна собственост надхвърлят 30 милиона. Нито един друг отбор не е вложил толкова в стадиона си и нито един друг отбор няма и лев задължения заради инфраструктурни инвестиции в нещо, което в крайна сметка не е негово. А специално за най-лаещите ще припомним, че освен десетките милиони наляти в стадионите им държавата изгоря и с десетки милиони покрай един фалит и припознаване като си затвори очите за едни задължения към НАП, а много клубове са на общинска издръжка или си направиха нови дружества през годините (не като нас “балъците” да събират пари и да си плащат), а Берое е директно държавен отбор на държавна издръжка от губещото предприятие ТЕЦ Марица изток

2. Ще припомним и че тези клубове до един (без Черно море) се обединиха в общ фронт срещу Левски като пращаха писма и се подписваха срещу намерението на Газпром да се рекламира чрез най-големия футболен клуб в страната – точно както го прави в Цървена звезда в Сърбия където обаче никой не е протестирал и не се е подписвал под такива малоумщини, да не говорим за Шалке или ШЛ. И като сме на тема стадиони – Левски е построил сам стадион в центъра на София, който му е принудително отнет и национализиран, построил е втори, а след падането на комунизма никога не е обезщетен за отнетия стадион в центъра. И на фона на всичките тези факти и десетки милиони от държавата хвърчащи наляво и надясно за всевъзможни отбори и отборчета било голям проблем, че най-популярният клуб в страната иска едни 2 милиона да си сложи козирка на стадиона (държавна собственост), за да не текат отдолу помещенията при всеки дъжд и евентуално ако останат пари да си сложи и фасадата на сектора отпред, а не да го покрива с някакви платнища.

Нещо нередно да виждате в цялата тази ситуация?

Защото има много нередно, но не от наша страна! Но напук на всички – Левски ще пребъде!

ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ!

Добави коментар
Гласувай: