Ди Си Юнайтед не се е отказал от Робърта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Американците правят последен опит да вземат звездата на Левски

Въпреки че се подсили с нападател, Ди Си Юнайтед ще направи последен опит да привлече голмайстора на Левски Найджъл Робърта. Клубът от МЛС вече подписа с 19-годишния венецуелец Джовани Боливар, който е младежки национал на страната си. Младият нападател  пристига в тима под наем за една година. Така чужденците в Ди Си вече са седем, а квотата за играчи от други страни е шест.

Въпреки всичко от фен сайта на клуба Blackandredunited твърдят, че трансфер на Робърта е възможен и нидерландецът продължава да е актуална тема за тима. Причината е, че в близките дни играчи на състава от Вашингтон ще се сдобият с местно гражданство, пише „Тема Спорт“.

Пролетният полусезон не започна по най-добрия начин за Робърта, но нидерландецът блести в последните двубои на „сините“. Нападателят вкара две от попаденията в осминафинала за Купата на България срещу Берое (3:1). При домакинското равенство с Ботев (Пловдив), завършило 2:2, Робърта вкара първия гол и направи асистенция на Мартин Петков за втория.

Хърватският Динамо (Загреб) имаше интерес през декември и януари към нападателя, но го искаше под наем, докато в Левски искаха да продадат нидерландеца за 1 млн, евро. Сумата се видя висока и за първенеца на Швеция – Малмьо.