google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да вдигаме нивото и да печелим мачове", заяви той.

Новият наставник на Арда Кърджали Димитър Димитров-Херо бе представен официално пред медиите.

62-годишният специалист говори за моментната ситуация в редиците на “сините вълци”, като добави, че основната цел пред тима ще бъде влизането в първата шестица.

“Спортният директор Ивайло Петков ми се обади и съвсем коректно ми обясни как стоят нещата както финансово, така и като потенциал и точно тази честност ме спечели, защото аз доста съм лъган във футбола”, започна Херо.

“Селекцията е неразривно свързана с бюджета. Доколкото имам информация бюджетът е в пъти по-нисък отпреди години. Но въпреки това ще опитаме да намерим нужните хора, защото излязоха основни футболисти и се получи дисбаланс. Имаме само двама крайни защитници и ще опитаме да намерим свободни играчи, но е трудно, защото трансферният прозорец затвори.

“Групата е малка и няма вариативност в състава, запознат съм, че има контузени, а други се връщат след контузии и не са в добро кондиционно състояние. Арда е една от приятните изненади в българския футбол в последните години и това се дължи предимно на предишния треньор Николай Киров, който остави светла диря във футбола в Кърджали”, добави Димитров.

“Целта ще бъде влизане в първата шестица, макар че отборът не започна добре сезона. Трябва да вдигаме нивото и да печелим мачове”, каза още специалистът.