Димитър Илиев: Важното е, че успяхме да минем през иглени уши
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не отстъпваме по нищо на ЦСКА, надявам се да оправдаем високите очаквания, както беше и срещу Лудогорец"

Капитанът на Локо Пловдив Димитър Илиев заяви след успеха с 2:1 над Беласица в осминафилите за Купата на България, че „железничарите“ изпитват трудности срещу отбор, който показва по-дефанзивен футбол. Илиев изработи дузпа през второто полувреме, като сам изпълни 11-метровия наказателен удар, изравнявайки за 1:1, а в края на двубоя Карагарен вкара победния гол.

“Ако бяхме вкарали първи гол, щеше да е друго. Беше трудно, но показахме характер. Трябва да подобряваме нещата в играта, когато отборът срещу нас се затваря имаме трудности. Важното беше, че спечелихме в редовното време, чакаме следващия съперник”, заяви Илиев.

“Имахме достатъчно ситуации, дойде и напрежението, след като ни вкараха, трябваше да докажем, че ние сме сред лидерите в елита, а те са тим от Трета лига, независимо от това, че те са доста качествен отбор за тази лига. Измъкнахме се сухи от този мач, срещу Загорец още по-слабо играхме, важното е, че успяхме да минем през иглени уши, важното е да продължиш напред, а не как си го направил”, добави капитанът на пловдивския тим.

“Тунчев е от доста дълго време в отбора, нямаме проблеми, липсва ни постоянството, иначе сме много качествен отбор. Като отбор имаме реален шанс да се преборим за тройката и да намерим баланса в мачовете за първенство и купа. Ще работим и се надявам това да се подобри.“

Димитър Илиев даде и своя коментар за предстоящия двубой с ЦСКА в първенството. „Равностойни отбори, срещу тях се получават интересни мачове, очаквам подобен мач, трябва да играем по-спокойно и с повече самочувствие, на терена не отстъпваме по нищо на ЦСКА, надявам се да оправдаем високите очаквания, както беше и срещу Лудогорец.“