Директор на Барселона сравни Ламин Ямал с Меси, Кройф и Роналдиньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ламин вече доказа своята класа и зрялост на терена", заяви спортният директор на каталунците Деко

Спортният директор на Барселона, Деко, е сигурен, че младата перла на тима Ламин Ямал има потенциала да се превърне в легенда на клуба. Ямал, който вече се утвърди като важна фигура в първия отбор на Барселона и в националния тим на Испания, е отбелязал пет гола и е направил пет асистенции в 11 мача за Барса през настоящия сезон.

„Ламин пише своята собствена история в Барселона, както го направиха Лионел Меси, Йохан Кройф, Андрес Иниеста и Роналдиньо,“ заяви Деко в интервю за радио RAC 1. „Той има всичко необходимо, за да се превърне в ключова фигура за клуба. За нас е изключително важно да го ценим и да се грижим за неговото развитие, както на терена, така и извън него.“

Деко също така подчерта изключителните способности на Ламин Ямал, като отбеляза, че неговото умение за вземане на решения е нещо, което рядко се среща при играчи на неговата възраст. „Меси беше по-експлозивен на тази възраст, но Ламин вече доказва своята класа и зрялост на терена само на 17 години. Това го прави уникален,“ добави Деко.