Директорът на СЗО със специални благодарности за Клоп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Директорът на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Аданом Гебрейесус изказа специална благодарност към наставника на Ливърпул Юрген Клоп.

Благодарността е свързана със „силното послание“, с което германецът е предупредил за заплахата от коронавирус. Мениджърът на „мърсисайдци“ написа специално обръщение към феновете, след като се разбра, че първенството ще бъде прекратено за период от поне 3 седмици. Това ще отдалечи Ливърпул от спечелването на титлата и ще удължи 30 годишната агония на клуба. Клоп призова запалянковците да поставят здравето си на първо място и каза, че футболът е без значение, когато целия свят се бори с настъпилата пандемия.

„Благодаря на Ливърпул и мениджърът Юрген Клоп за силното му послание към феновете. Да поставим здравето на хората на първо място, да редуцираме рисковете, да се грижим за уязвимите и да съчувстваме на засегнатите – това са основните принципи на нашата организация. Заедно ще победим Covid-19“ – написа шефът на СЗО в личния си профил в „Туитър“.