Днес решават за гостуващите фенове на Левски срещу ПАОК
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" най-вероятно ще бъдат без фенове в реванша на "Тумба"

Днес ще бъде взето решение за гостуващите фенове на Левски в срещата с ПАОК в турнира от Лигата на конференциите. Гръцкият тим има две наказания и трябва да затвори един сектор на стадион „Тумба“, а освен това са наказани да играят без фенове в първата среща в София заради сериозни провинения на феновете си в гостуването на Марсилия от миналия сезон.

След като няма да има фенове в София, ПАОК реши да няма и привърженици на Левски на ‘Тумба”, макар „сините“ да нямат такова наказание. От ПАОК искат да се радват на възможно най-много подкрепа у дома и да продадат местата за гостуващи фенове на свои запалянковци.

Казусът с гостуващите фенове бе пратен на УЕФА, а оттам го прехвърлиха на родната полиция и колегите им Гърция. Органите на реда ще имат решаващата дума, обявиха медиите в южната ни съседка.

Вчера изпълнителният директор на Левски Иво Ивков заяви, че постоянно е в контакт с ПАОК. Очаква се да бъде взето решение да няма гостуващи фенове в мачовете, което ще бъде и за доброто на “сините”.

“Години чакаха да премерят сили с една от най-големите агитки в Европа, само че прагматичното мислене налага да вървим към това решение. То не е взето, но скоро трябва да отговоря на колегите от Гърция. Бях там пет дни, срещнах се с изпълнителния им директор и той искаше да ме убеди колко е важно да вземем това решение. Има препоръки на гръцката полиция и от УЕФА, макар и не писмено. И двата клуба имат наказания и са под заплаха да не участват в европейските клубни турнири. Много се извинявам на Сектор Б, тъй като те са най-големите потърпевши. Решението трябва да бъде взето утре. Ще бъде затворен сектор Г и част от Сектор В, а отгоре ще бъде опънат транспарант с логото на УЕФА и надпис Equal game”, каза Ивков на вчерашната си пресконференция.