Лудогорец срещу Сервет в плейофите на Лига на конференциите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" ще мерят сили срещу втория от първенството на Швейцария от миналия сезон

Днес от 15:00 ч. бе изтеглен жребият за плейофната фаза в турнира Лига на конференциите, където участва българският шампион Лудогорец. “Орлите” ще играят срещу вицешампиона на Швейцария – Сервет, отреди жребият.

Лудогорец бе в урната на поставените при тегленето на жребия, като избегна отборите на Айнтрахт, Динамо Загреб, Легия Варшава и др. “Зелените” ще трябва да бъдат на ниво, за да елиминират швейцарския си противник. Сервет идва в плейофите на Лига на конференциите от Лига Европа, където остана трети в групата си зад Славия Прага и Рома. Отборът спечели пет точки от шестте си срещи в групата.

Победителите от определените двойки в плейофите продължават към 1/8-финалите, където ще имат за съперници победителите от 8-те групи в турнира – Лил, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК и Фенербахче.

Първите мачове от плейофната фаза ще се изиграят на 15 февруари и Лудогорец ще бъде гост, докато реваншите са на 22-ри февруари. Жребият за 1/8-финалите е в деня след вторите срещи.