Лудогорец със значима победа над Фенербахче в Лига на конференциите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" остават в битката за класиране на директните елиминации в турнира

Лудогорец записа страхотна победа над Фенербахче с резултат 2:0 на „Хювефарма Арена“ в среща от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига на конференциите. Това бе втори успех за ‘орлите’ в турнира и те вече имат шест точки в актива си, като са на една от второто място и на три зад турския гранд, който е лидер.

Попаденията за българския шампион вкараха Якуб Пьотровски и Руан Секо. Лудогорец изигра много добър двубой и зарадва своите привърженици с победа срещу съперник, в чиито редици личаха имената на Душан Тадич, Мичи Батшуай, Доминик Ливакович и др.

Лудогорец поведе в резултата в 17-ата минута, когато Антон Недялков намери Якуб Пьотровски, като полският национал с мощен удар не остави шансове на Ливакович за 1:0.

Малко по-късно Пьотровски пропусна добра възможност за втори гол във вратата на турския тим. В 43-ата минута Ливакович отрази опасен шут на Текпетей. Така първото полувреме завърши с аванс за Лудогорец.

В 56-ата минута белгийският таран Мичи Батшуай беше близо до изравняване на резултата, но ударът му срещна гредата.

В добавеното време на срещата Руан Секо матира гостите с второ попадение. Така Лудогорец постигна втора победа у дома в груповата фаза на Лига на конференциите.

В следващия кръг на турнира отборът от Разград гостува на Спартак Търнава в търсене на нови три точки в надпреварата.