ЦСКА срази Черноморец Балчик и е на 1/8-финал за Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" надвиха втородивизионния си съперник, Данило Асприля с първи голове за сезона

ЦСКА постигна очаквана победа в гостуването на Черноморец Балчик с резултат 3:0 в двубой от 1/16-финалите на SESAME Купа на България. Опитният колумбийски нападател Данило Асприля вкара две попадения за “червените”, докато Линдсет в края на срещата добави още един гол. За Асприля това бяха първи попадения след трансфера му в ЦСКА през това лято.

Нестор Ел Маестро направи доста промени в стартовия състав в сравнение с последния мач срещу Хебър от първенството. Футболисти като Димитър Евтимов, Сейни Санянг, Дюкенс Назон, Енес Махмутович и голмайсторът Асприля получиха титулярни позиции.

Срещата в Балчик започна по отличен начин за “армейците”. Данило Асприля се възползва от грешка на защитата и с шпагат прати топката в мрежата, избивайки я от вратаря на съперника – 0:1.

В 24-ата минута Асприля пропусна добър шанс за второ попадение. Все пак преди почивката колумбийският нападател направи резултата 0:2 Санянг центрира в пеналта на противника и Асприля овладя топката, след което с мощен удар я прати в мрежата.

ЦСКА игра на по-ниски обороти след почивката, за да съхрани сили за визитата на Крумовград. Все пак в края на мача ‘армейците’ вкараха майсторски трети гол.

Тибо Вион центрира по земя от статично положение и Джонатан Линдсет засече в мрежата за крайния резултат 0:3.

Така ЦСКА без проблеми се класира за 1/8-финалите на ESAME Купа на България. Жребият е на 10 ноември, петък, от 11:00 ч. в Бояна.