Чудесна новина! Бащата на Луис Диас е освободен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бащата на футболиста на Ливърпул е освободен след отвличането му от партизанска група и ще се събере със семейството си след успешна спасителна мисия

Бащата на звездата на Ливърпул Луис Диас – Луис Мануел Диас, беше отвлечен заедно със съпругата си – Силенис Маруланда, вечерта на 28 октомври в град Баранкас, Ла Гуахира. Днес бащата на колумийския футболист бе пуснат на свобода. Той бе похитен от членове на Националната освободителна армия (ELN).

В четвъртък хеликоптер с представители на ООН и Католическата църква предприе пътуването за неговото спасяване, след като ELN поиска военни операции да напуснат района. Диас старши вече е освободен и бе сниман с членове на католическата църква в село Ел Саладо, Ла Гуахира.

Въоръжената групировка, която е отговорна за отвличането, поиска единствено безопасност за своите членове като единствено условие за освобождаването на бащата на футболиста на Ливърпул.

Според колумбийското издание Semana , което отразява цялата история, Диас-старши е „в добро здравословно състояние“, като по-късно хеликоптерът го транспортира до Валедупар.