Добра новина: Australian Open ще стартира по план в понеделник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жребият за турнира е утре, а Григор Димитров и Цветана Пиронкова очакват имената на своите съперници

Директорът на Откритото първенство на Австралия и президент на местната тенис федерация Крейг Тайли обяви, че Australian Open ще започне по план в понеделник. Имаше опасения, след като днешните мачове в Мелбърн бяха отменени заради заразен с коронавирус служител в хотел „Grand Hyatt“, в който се намира и Григор, но турнирът ще стартира по програма на 8 февруари.

“Шестте турнира в Мелбърн (два ATP, ATP Cup и три WTA 500) ще продължат в петък. Възможно да използваме покрити кортове, тъй като се очаква дъждовно време. Тенисистите ще изиграят по две срещи. Форматът на мачовете е възможно да бъде съкратен, за да завършат състезанията до началото на Australian Open. ATP Cup ще приключи в неделя, а не в събота“, заяви Крейг Тайли.

Григор Димитров участва на турнира „Мъри Ривър Оупън“ и утре ще се изправи срещу австралиеца Алексей Попирин, но двубоят ще се състои ден по-късно, а при успех най-добрият български тенисист ще трябва да изиграе още един мач.

Жребият за Откритото първенство на Австралия в петък /5 февруари/ като България ще има двама представители – Григор Димитров и Цветана Пиронкова.