Добри новини: Багата се завръща през май
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският боец в тежката категория на най-престижната ММА организация в света Благой Иванов – Багата ще бъде включен във файткарта, която ще се проведе по-късно този месец, съобщава 24 часа. Българинът все още е с неясен опонент, но със сигурност UFC работят по въпроса, а информацията е, че до няколко дни ще има по-конкретни новини за бъдещия му съперник.

По предварителна информация Багата ще участва в гала на компанията, която ще се проведе на 23-ти май в спортния център на UFC в Лас Вегас. С оглед на настоящата глобална пандемия от Коронавирус файткартата ще се състои без публика и при най-строги мерки за безопасност, които да гарантират здравето на бойците и организаторите.

Мачът на 23-ти май ще бъде 5-ти двубой за Благой в UFC. Той ще влиза в него,  след като беше категорично ощетен от съдиите при последната му битка в Ню Йорк, когато пред очите на Данълд Тръмп реферите решиха да прислужат изключтелно спорна победа на местния любимец Дерек Люис. По-късно Иванов получи шанс за битка с бразилската изгряваща звезда Аугусто Сакай. Избухналата епидемия обаче промени кардинално плановете на бразилеца, след като родната му страна наложи ограничения в пътуването и кариоката не получи шанс да лети за Америка. Междувременно UFC имаха затруднения в организирането на ивенти, но в крайна сметка успяха да достигнат до възможност за провеждането на три големи събития през месец май, с които промоутърът планира да задоволи глада на феновете на смесените бойни изкуства.

До момента за галата на 23 май има потвърдени 3 двубоя. Главната битка ще е между американеца Тайрън Удли и бразилеца Жилберт “Дуриньо” Бърс. UFC Apex се намира до централата на веригата в Лас Вегас. . В центъра вече са се провеждали битки. Там има условия за модерно телевизионно излъчване, което ще бъде определящ фактор за онлайн продажбата на права за гледане чрез броудкастинг гиганти като ESPN.

През последните седмици Багата поддържаше постоянна форма, въпреки неяснотата около следващия му двубой. На няколко пъти Благой пусна снимки в социалните мрежи, които показваха как поддържа форма на открито. В един от постовете се видя как българинът тренира с една от звездите в тежката категория на световния ММА – Франсис Нгану.

В най-авторитетната верига Иванов загуби своя първи сблъсък излизайки контузен от Жуниор дос Сантос (Браз), а след това победи американеца Бен Ротуел и атрактивният австралиец Тай Туиваса. На 2 ноември миналата година в прочутата зала “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк Багата бе порязан от съдиите и загуби с 1:2 гласа от Дерек Луис. След мача американецът призна, че е очаквал реферът в клетката да вдигне ръката на съперника му.