Добри новини за Челси, продажбата на клуба се осъществява скоро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Продажбата на Челси може да бъде финализирана до края на май

Има голяма вероятност продажбата на лондонския футболен клуб Челси да приключи тази седмица. Правителството на Великобритания вярва, че първоначалният транш от 1,6 милиарда за придобиването на тима от Западен Лондон няма да отиде при Роман Абрамович, който направи обещание да дари всички средства от продажбата на “сините” за пострадалите от войната в Украйна.

Както е известно, консорциумът на Тод Боели ще придобие Челси. Имаше опасения, че сделката ще пропадне заради забавяния, свързани с различни плащания. Според информациите Абрамович вече е готов да сложи подписа си върху документите за продажбата на носителя на ШЛ от сезон 2020/21.

Общо 2,5 милиарда паунда от продажбата на групата на Боели ще отидат в специална банкова сметка, където ще се държат, докато не бъде абсолютно сигурно, че ще отидат за благотворителност, свързана с войната в Украйна. Благотворителната организация ше бъде учредена, след като продажбата се финализира.

Колкото по-скоро завърши продажбата на Челси, толкова по-бързо отборът ще може да се съсредоточи върху плановете за новия сезон и наставникът Томас Тухел да направи своята селекция.