Добри новини за Лудогорец преди дуела с Мидтиланд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Всички футболисти и служители на Лудогорец, ангажирани с мача срещу Мидтиланд от втория предварителен кръг на Шампионската лига, са здрави, обяви клубът от Разград.

В съобщението се казва, че всички проби от направените вчера сутринта повторни PCR тестове заради положителната проба на Доминик Янков и човек от персонала на клуба, са били отрицателни.

Лудогорец обяви, че Янков и служителят са под карантина и се чувстват добре.

Новината предизвика въздишка на облекчение в лагера на българския шампион, тъй като в такива случаи винаги същестува риск от заразяването на други хора.

Двубоят с Мидтиланд е довечера от 20,30 ч. на стадион “Хювефарма Арена”.

Треньорът Павел Върба ще сглобява състава си и без трайно контузения Вандерсон, както и без Пламен Илиев и Георги Терзиев, които също лекуват травми.

Добри новини за Лудогорец преди дуела с Мидтиланд 1

“В квалификациите за ШЛ няма как да си избираме съперници,” обяви Върба в навечерието на мача. “Винаги отборите са трудни, тежки. Това са шампиони. Знаем, че съперникът е тежък.

“Техният минус е, че досега са играли само контролни срещи, но това са професионалисти, знаят какво да правят. Гледах доста техни мачове и това е един много класен отбор. Предимство е, че играем вкъщи, но не е добре, че няма публика.”

Лудогорец тръгва и към прекъсването на една негативна традиция от последните години – родните тимове са в серия от три поредни загуби в последните си домакински мачове срещу тимове от Дания.

През 2015 година Брьондби победи с 1:0 Берое във втория кръг на Лига Европа. Две години по-късно Лудогорец загуби като домакин с 1:2 от датския гранд Копенхаген в 1/16-финал в Лига Европа. Две години по-късно пък ЦСКА загуби от същия тим в София с 1:2 в третия квалификационен кръг на надпреварата.

Последната домакинска победа на български тим над датски отбор в Европа датира от преди 18 години, когато през 2002 година Левски победи Брьондби с 4:1 в София в турнира за Купата на УЕФА.