google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шефът на Ред Бул Рейсинг – Хелмут Марко, съобщи добра новина за феновете на Формула 1. Той заяви, че отборите са готови сезон 2020 да стартира в Австрия през юли, като подобни информации се появиха в последните дни.

„Няма да бъде лесно, но ние сме в готовност да започнем сезон 2020 във Формула 1 през юли в Щпилберг. Ще е въпрос на логистика с всички отбори и пилоти. Вярвам, че ще успеем да намерим решение да стартираме сезона в родната ми страна“, заяви 76-годишният Хелмут Марко пред Международната спортна прес асоциация.

Заради коронавирусът цели 9 старта от календара на Формула 1 за сезон 2020 бяха отменени. Изглежда много малко вероятно Гран При на Франция на 28 юни да се проведе, но австрийците таят своите надежди, че тяхното ще постави началото на сезон 2020. Гран При на Австрия със сигурност ще бъде без публика, ако се проведе през юли.

„Имаме нужда от 3 седмици, за да се подготвим“, твърдят организаторите в Австрия.

Според този план, до началото или най-късно до средата на юни трябва да бъде ясно дали ще се проведе състезанието в Австрия, което да открие сезона в най-бързия спорт на планетата.

Както е известно, масовият спорт в Австрия ще се възобнови от 1 май, което дава надежди за състезанието от Формула 1. Спортният министър и вицеканцлер Вернер Коглер разкри:

„Смятам, че Щпилберг ще се справи с организацията на Гран при през юли. Ако ситуацията с коронавируса не се влоши отново, шансът за състезанието е голям.“

Хелмут Марко дава още подробности около евентуалното Гран при на Австрия:

„Близо до пистата има малко летище – Целтвег – на него може да уредим чартърни полети. Въпросът е: дали всички хора (пилоти, персонал на отборите, представители на медиите) ще бъдат тествани за COVID-19? И всички ли ще получат право да пътуват? Ако има човек с положителен тест, дали всички ще бъдат под двуседмична карантина?“

Марко Марко има увереността, че може да се проведат две състезания в Австрия.

„Възможно е да направим първото в неделя, а второто – следващата сряда“, завършва Марко.

Междувременно, тази вечер ще се проведе поредното състезание от Виртуалната Формула 1, която се радва на солиден интерес. Битката ще е за Гран При на Китай. Разнообразната комбинация от пилоти включва звезди от Формула 1, футболисти и Антъни Дейвидсън от Sky F1, ще се борят за победата. На стартовата решетка ще застанат седем пилоти на F1, включително Шарл Льоклер от Ферари – победител в последното събитие, и Ландо Норис от Макларън. Алекс Албон (Ред Бул), Антонио Джовинаци (Алфа Ромео), Джордж Ръсел и Никълъс Латифи (и двамата от Уилямс) също ще участват. Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа и нападателят на Лацио Чиро Имобиле са сред другите звездни участници във виртуалното Гран При на Китай.