Добрин Гьонов: Договорът за ТВ правата е в ущърб на клубовете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Добрин Гьонов смята, че отборите могат да преговарят за анекс към сегашната договорка с телевизията

Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз, Добрин Гьонов коментира актуалната тема за преминаването на професионалния футбол под управлението на Професионалната футболна лига (ПФЛ). Той засегна и въпроса за телевизионните права, като подчерта значимостта на преговорите с телевизиите.

„Да, договорът за телевизионните права е валиден до 2029 година, но клубовете, като обединена сила с голяма фенска маса и подкрепата на общественото мнение, могат да се съберат и да преговарят с телевизията за анексиране на този договор. В сегашната му форма той е в ущърб на футболните клубове“, сподели Гьонов.

Той също така отбеляза, че бъдещата ПФЛ ще разполага с нови активи и възможности. „Това ще бъде нова структура, която ще започне от нулата. Българският футбол има високи телевизионни рейтинги и голям интерес. Клубовете ще имат възможността да генерират допълнителни приходи чрез продажба на активи, спонсорства и партньорства, което ще направи тази организация силна и ефективна,” каза Гьонов в интервю за „Фокус“.