Словенският тайфун Дончич се разбра с Далас за нов контракт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според медиите отвъд Океана договорът е за пет години и е на стойност 207 милиона долара

Асът на Далас Маверикс Лука Дончич е постигнал споразумение с клуба от НБА за нов петгодишен контракт, съобщават медиите отвъд Океана.

Според появилите се информации договорът на 22-годишния словенец е на стойност 207 милиона долара, което го прави най-големият в историята на НБА, получаван от играч, излизащ от новобранското си споразумение. Дончич бе избран под номер 3 в драфта през 2018 година.

Словенският тайфун Дончич се разбра с Далас за нов контракт 1

Днес Дончич ще даде пресконференция в столицата на Словения Любляна, на която ще обяви официално споразумението с тексасци.

Очаква се в пресконференцията да вземат участие собственикът на Маверикс Марк Кюбан, треньорът Джейсън Кид и генералният мениджър на клуба Нико Харисън.

Дончич вече коментира сделката пред ESPN, споделяйки, че за него това е като сбъднат сън.

С част от внушителната сума, която ще получи, баскетболистът обеща, че ще финансира фондацията си, която подпомага различни каузи в родината му Словения и в Северен Тексас.

През 2019-а Дончич спечели наградата за “Новобранец на годината” и вече има две участия в “Мача на звездите” в НБА. В 199 мача в кариерата си той има средни показатели от 25,7 точки, 8,4 борби и 7,7 асистенции.