google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Головата машина Холанд се отчете с дубъл, испанците отвърнаха с два гола в последната четвърт на мача

Борусия Дортмунд се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като завърши наравно – 2:2, във втората осминафинална среща със Севиля.

Преди две седмици Жълто-черните се поздравиха с победа с 3:2 при гостуването в Испания и успяха да продължат напред с общ резултат 5:4.

Шоуто отново бе откраднато от топ-стрелеца на Жълто-черните Ерлинг Холанд, който увенча силната си игра с дубъл, а освен това още едно негово попадение не бе зачетено. На всичко отгоре норвежецът изпусна и първата отсъдена дузпа в полза на домакините.

Дортмунд излезе напред в 35-ата минута, след като Жул Кунде допусна много груба грешка и загуби владението на топката. Махмуд Дауд пласира чудесен извеждащ пас към Марко Ройс, който след това продължи към Ерлинг Холанд, а той не се нуждаеше от покана, за да прати кълбото в празната врата.

Холанд бе точен и три минути след подновяването на играта, но попадението бе отменено след намесата на системата ВАР.

След детайлно преглеждане на ситуацията обаче реферът Джунейт Чакър прецени, че Кунде е извършил нарушение срещу норвежеца и отсъди дузпа.

Холанд насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Ясин Буну, но стражът на Севиля успя да парира удара, а след това кълбото срещна левия стълб на вратата.

Севиля веднага организира атака, но след това Чакър получи сигнал, че Буну е направил крачка напред преди изпълнението на Холанд от бялата точка и дузпата беше пребита. Този път, в 54-ата минута, Холанд не сгреши, макар че отново насочи топката в долния ляв ъгъл.

Юсеф Ен-Несири реализира два гола за Севиля в заключителната четвърт на дуела, но за пълен обрат нямаше време.