Доволният Киров: “Важно е да запазим състава от първия дял”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на тима от Кърджали заяви, че Арда е бил равностоен на Лудогорец

Наставникът на Арда Николай Киров изрази задоволството си от представянето на своя тим в двубоя с шамшиона Лудогорец. Отборът от Кърджали демонстрира завиден дух и в крайна сметка стигна до равенство – 2:2, срещу Орлите.

Киров заяви също, че в клуба ще опитат да запазят състава от първия полусезон в Първа лига, а освен това подсилят формацията с едно или две нови попълнения.

“Получи се динамичен двубой, както единия отбор можеше да спечели, така и ние,” заяви Киров. “Те имаха ситуации при 1:0 и 1:1. В последните минути имахме хубава контраатака, която не успяхме да завършим. Когато печелиш точка срещу класен отбор срещу Лудогорец няма как да не си доволен.

“Хубавото е, че стояхме равностойно на Лудогорец в голям етап от мача. Компенсирахме с повече дисциплина, концентрация и агресия. Някои неща се получиха и като цяло съм доволен от състава.

“Добро представяне на този етап, но това е временно класиране. Има да се изиграят доста двубои до разделянето на отборите. Генерални изводи няма да правим. Оттук нататък е важно да запазим този стил и начин на игра, както и да надградим.”

Киров не пожела да коментира ситуацията със Светослав Ковачев, тъй като решението независи от Арда.

“Бъдещето на Светослав Ковачев не зависи от нас. Той има клуб, чиято собственост е. Решенията ще ги вземат те. Относно селекцията работим всеки ден, но няма нищо конкретно. Сега целта е да запазим основата на състава, която имахме тези мачове. Ако може да надградим на 2-3 позиции ще е хубаво

“Всеки ден работим по селекцията. Важно е да запазим отбора от първия полусезон и по възможност да надградим на 1-2 позиции.”