Дуото Кейн-Сон е много близо до рекорд на легенди на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Партньорството между Хари Кейн и Хьон-мин Сон в Тотнъм е впечатляващо

В последния мач от Висшата лига на Тотнъм, дуото Кейн-Сон отново бе на висота, като двамата комбинираха за победното попадение срещу Бърнли. Така те се изравниха с легендарните играчи на Арсенал Робер Пирес и Тиери Анри, както и дуото на Манчестър Сити Давид Силва и Серхио Агуеро, като всички от тях са комбинирали за общо 29 попадения.

Рекордът се държи в момента от емблематичния дует на Челси Франк Лампард и Дидие Дрогба. Легендите на тима от “Стамфорд Бридж” заедно вкараха 36 гола в Премиър Лийг по време на престоя си в клуба от Западен Лондон.

Съдейки по моментната форма на двете звезди на “шпорите”, изглежда доста вероятно рекордът да бъде подобрен още през тази кампания. От началото на сезона английският голаджия е асистирал на своя съотборник цели седем пъти, докато Хьон-мин Сон е сторил същото при две от попаденията на Тотнъм, като така бройката на голове помежду им до 9 до този момент през сезон 2020/21.

Този уикенд Хари Кейн и Хьон-мин Сон ще имат възможност да добавят нови попадения в партньорството си, когато “шпорите” гостуват на Уест Бромич в неделя от 14:00 часа.