Дузпа донесе точката за Хърватия срещу Франция в Сплит
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора не успяха да се отлепят от последните места в групата си след хикс 1:1

Хърватия завърши наравно 1:1 с Франция в мача им от втория кръг на Група 1 в Лига А на Лигата на нациите. В Сплит “петлите” поведоха първи, но дузпа в последните минути донесе хикса за “шахматистите”.

Мачът започна равностойно, но без опасности пред двете врати. Първата такава дойде в 18-та минута, когато Анте Будимир получи отличен шанс в наказателното поле и стреля силно, но Майк Менян се намеси по превъзходен начин и изби в корнер.

Малко след половин час игра Нкунку откри за Франция, но голът беше отменен заради засада, а ВАР потвърди решението. Преди почивката Диаби можеше да отбележи след отличен изстрел, но Ливакович се намеси.

В 52-та минута обаче “петлите” поведоха. Бен Йедер пусна отличен пас към Адриен Рабио и халфът на Ювентус стреля прецизно в левия ъгъл за 1:0.


В 71-та минута Лука Модрич можеше да изравни резултата, но отново Майк Менян се намеси блестящо и запази вратата си суха. В 81-та минута Марко Гуида посочи бялата точка след нарушение в наказателното поле на Франция, но страничният съдия вдигна засада. ВАР веднага влезе в действие, за да провери дали наистина има нередовна позиция и се оказа, че това не е така.

Крамарич застана зад топката на 11-те метра и с хладнокръвно изпълнение изравни резултата.


В 87-та минута Влашич напред след центъра и почти от границата на наказателното поле стреля, но Менян се намеси отново отлично.

В последните минути Хърватия определено натиснаха световните шампиони в търсене на пълен обрат, но не успяха да го постигнат. Така в групата изненадващо фаворитите Франция и Хърватия остават на последните места с по една точка, а Австреия и Дания остават на първо и второ място.