Дузпа измъкна ЦСКА срещу Берое в Благоевград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" с втори пореден успех в efbet Лига и влезе в топ 10

ЦСКА записа минимална победа с 1:0 над Берое в мач, изпълнен с напрежение и оспорвани ситуации. Единственото попадение в срещата дойде от дузпа, изпълнена от Годуин Коялипу в края на първото полувреме, след като главният съдия отсъди нарушение в наказателното поле след преглед на ситуацията с VAR.

Мачът започна с активна игра от страна на Берое, като още в 12-а минута Енцо Еспиноса създаде опасност с чудесен пробив и удар към близкия ъгъл, но стражът на ЦСКА Бусато блесна с фантастично спасяване.

Първата сериозна възможност за ЦСКА дойде в 29-а минута, когато Коялипу се озова на добра позиция след центриране, но ударът му с глава мина встрани от вратата.

В 53-а минута, ЦСКА организира бърза контраатака, като Джонатан Линдсет демонстрира отлични дрибъл умения и отправи мощен удар, който мина близо до вратата на Берое. Малко след това Матиас Фаетон също имаше шанс, след като нахлу по левия фланг и намери Коялипу в наказателното поле, но ударът му бе спасен от вратаря на Берое, Артур Мота.

Най-драматичният момент дойде в края на първото полувреме, когато играч на ЦСКА падна в наказателното поле и първоначално бе отсъдена засада. След преглед с VAR, реферът промени решението си и отсъди дузпа за нарушение срещу Коялипу, който бе безпогрешен и изпрати топката в мрежата за 1:0.

В 65-а минута Джейсън Локило бе близо до това да удвои резултата с изненадващ удар от пряк свободен удар, който се отби от напречната греда.