Дузпа извади Манчестър Юнайтед от “капана” на Моуриньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 1:1 в мач от 30-тия кръг на подновяващата се Висша лига.

В 27-тата минута Бергвайн изведе „шпорите“ напред след хубав самостоятелен пробив и много силен удар във вратата на де Хея. В 81-рата Бруно Фернандеш изравни, след като бе точен от дузпа.

Равенството приближава двата отбора до заветното 4-то място. Тотнъм остава на 8-то място с 42 точки, на цели 6 от четвъртия – Челси. “Червените дяволи” пък заемат 5-тото място с 46 пункта.

Жозе Моуриньо заложи на възстановения от дългосрочната си контузия Хари Кейн, активно подпомаган от, изкаралия военно обучение в армията на Южна Корея по време на пандемията, Хьон Мин Сон.

Оле Гунар Солскяер пусна в атака най-добрите си играчи – Рашфорд, Марсиал и Джеймс. Зад гърба им действаше новият любимец на феновете Бруно Фернандеш.

В първите минути двата отбора играеха по предпазливо, опитвайки се да разучат състоянието на съперника след тримесечната пауза. Юнайтед бе една идея по-настоятелен, но първата опасност бе на сметката на домакините. Серж Орие се озова на дясното крило, но Шоу се върна бързо и блокира центрирането му. След което Сон опита да изненада де Хея от дистанция, но испанецът нямаше затруднения.

В 21-рата Рашфорд получи в топката в наказателното поле, след неуспешен опит за изчистване на Санчес. Звездата на „червените дяволи“ шутира инстинктивно, но Уго Лорис успя да избие с крак.

В 27-тата минута Тотнъм поведе. Лорис изпълни силно напред от аут, защитата на Манчестър Юнайтед не успя да изчисти достатъчно добре. Топката достигна до Стивън Бергвайн. Холандецът тръгна напред, размина Хари Магуайър и със много силен удар матира се Хея. Трети гол в трети мач на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ за новото попълнение на „шпорите“.

Голът накара Юнайтед да заиграе малко по-атакуващо. Рашфорд изпусна да засече топката, след хубаво центриране на Фред от фаул. Санчес обаче отклони топката към собствената си врата и предизвика спасяване на Лорис.

Няколко минути по-късно Давид де Хея се намеси отлично, след удар на Сон.

В последните минути на полувремето Бруно Фернандеш опита да изненада Лорис с удар от далеч, но френският вратар внимаваше и улови безпроблемно.

Втората част стартира с още по-силен натиск на Юнайтед. В 54-тата Бруно Фернандеш опита нов изстрел от далеч, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

В следващите минути, и особено след влизането на Погба, „червените дяволи“ заиграха още по-силно. В 66-тата Марсиал опита да изравни със страхотен удар, но Лорис направи умопомрачително спасяване.

В 80-тата гостите получиха шанс да изпълнят 11 метров наказателен удар. Погба проби отдясно и преодоля Ерик Дайър, който го задържа с ръка и го събори в наказателното поле. Съдията Джонатан Мос категорично посочи бялата точка. Бруно Фернандеш не се поколеба и изравни резултата с хубав удар в левия ъгъл.

В 90-тата Мос отсъди втора дузпа за Юнайтед, което извади Моуриньо извън нерви. Повторенията на ВАР-а показаха, че Бруно Фернандеш падна твърде лесно и решението на съдията бе отменено.

Стартови състави:

Тотнъм: Лорис, Орие, Санчес, Дайър, Дейвис, Уинкс, Сисоко, Бергвайн, Ламела, Сон, Кейн;

Манчестър Юнайтед: Де Хея, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Джеймс, Марсиал, Рашфорд;