google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" са сред най-добрите четири в Германия

Англия се класира за 1/2-финалите на Евро 2024, след като победи Швейцария чрез изпълнения на дузпи. Редовното време, както и продълженията завършиха 1:1 и всичко трябваше да се реши с удари от 11-те метра, където един от лидерите на “кръстоносците” – Мануел Аканджи направи единственият пропуск, който се оказа решаващ.

Първото полувреме беше равностойно, като англичаните се опитваха да бъдат по-активният отбор, но така и не успяха да застрашат Ян Зомер с удар в очертанията.

След почивката балансът на силите остана същия чак до 75-та минута. Тогава Швейцария разви многоходова атака, като топката стигна до Дан Ндой, той веднага стреля по земя под плонжа на Джон Стоунс и Емболо беше на правилното място да засече изстрела в мрежата на Пикфорд.

Англия веднага се втурна да върне попадението и това не им отне много време. Само пет минути по-късно Букайо Сака показа страхотната си индивидуална класа, като пое топката от десния фланг, навлезе към вътрешността на терена и със страхотен изстрел с левия крак не остави шанс на Зомер да се намеси, като кълбото дори срещна лявата греда, за да влезе.

Така след 1:1 в редовното време и третият 1/4-финал на Евро 2024 влезе в продължения. Там Швейцария беше далеч по-опасният отбор, като дори Джердан Шакири пробва да изненада Пикфорд с директен удар от корнер, но топката се отби в гредата.

След 30 минути без гол, развръзката беше оставена за дузпите. Там Палмър вкара първата за Англия, а Пикфорд спаси удара на Аканджи. Белингам даде предимство от 2:0 за “трите лъва” с точен изстрел, а Шер вкара първата дузпа за Швейцария след това. Сака също беше безпогрешен, както и Шакири след него.

Тони се зае с четвъртата дузпа за Англия и матира Зомер преди Андуни да стреля в центъра на вратата и да остави напрежението върху Трент Александър-Арнолд, който прати Англия на 1/2-финала.