Два гранда в битка за защитник на РБ Лайпциг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голяма е вероятността, Симакан да напусне Бундеслигата

Според журналистът на Sky Sports Deutschland – Филип Хинце, който коментира в социална мрежа X, Ливърпул и Атлетико Мадрид са изразили интерес към подписването на Мохамед Симакан. Хинце споделя, че е малка вероятността Лайпциг да продаде Симакан за под 40 милиона евро (33,62 милиона паунда), сума, която е по-вероятно да бъде платена от Ливърпул, отколкото от Атлетико Мадрид.

24-годишният играч беше основна част в отбора на Лайпциг през сезон 2023-24 г., като изигра 30 мача като титуляр и девет пъти влезе от резервната скамейка във Бундеслигата и Шампионската лига. Бившият национал на Франция до 21 години изигра 120 мача за три години, допринасяйки с впечатляващите за защитник 7 гола и 13 асистенции. Симакан беше използван на различни позиции в Лайпциг, като е играл: десен бек, централен защитник и крило. Именно тази поливалентност е много ценена от големите клубове.

Арне Слот и Диего Симеоне ще се опитат привлекат нови лица в тази част на терена. Мърсисайдци се нуждаят от покритие за Трент Александър-Арнолд на десния бек и допълнителна конкуренция в центъра на защитата си.  Атлетико Мадрид отчаяно се нуждае от подсилване на защитата си, но може да не е във финансовата позиция да похарчи толкова много пари за един играч, поради което Ливърпул е фаворит за подписа му.