Джамал Мусиала се обвърза с Байерн Мюнхен до 2026 година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Големият талант на баварците сключи професионален договор с клуба

Отлични новини за Байерн – Джамал Мусиала подписа професионален контракт с клуба до 2026 година. В края на февруари той навърши 18-годишна възраст и това е най-страхотният подарък за таланта на германския шампион.

Мусиала премина в Байерн през лятото на 2019 г от Челси. Оттогава той прогресира постоянно и проби в първия отбор на баварците.

„Изключително сме щастливи, че Джамал реши да подпише дългосрочен договор с Байерн. Преди той да дойде в клуба, ние сторихме всичко необходимо да убедим неговото семейство в нашия проект. Много съм доволен, че нашата система открива таланти като него и успяваме доста бързо да ги интегрираме в първия тим. Убеден съм, че той ще донесе много поводи за радост на Байерн“, сподели спортният директор на клуба Хасан Салихамиджич.

„Щастлив съм, че подписах своя първи професионален договор с Байерн. Чувствам се отлично в клуба. Играя с най-добрите в света и мога да науча много от тях. Ханзи Флик, Хасан Салихамиджич и Марко Непе вярват в мен и ми предоставиха невероятен шанс, а аз съм длъжен да им се отблагодаря за доверието, което имат в мен“, сподели Мусиала.

18-годишният Мусиала вече има 27 двубоя за Байерн Мюнхен. При визитата на Лацио в Шампионска лига (баварците спечелиха с 4:1), той се превърна в най-младият голмайстор за немския гранд в историята на надпреварата.