Джарета сподели в Италия за безпрецедентно решение в ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Спортният директор на ЦСКА София Кристиано Джарета даде обширно интервю за италианското радио TMW, в което коментира различни теми, свързани с българския и италианския футбол.

Босът на Червените обяви, че се чувства комфортно в София, а и вече е започнал да привиква към някои от характерните за България порядки.

“Много ми харесва,” споделя Джарета. “Винаги, разбира се, се надявам, че един ден ще се завърна в Италия, но сега се чувствам добре в чужбина.

“Учиш езици, трупаш житейски опит. Имаш си работа с казуси, които не се случват по италиански, но вече привикнах.”

Джарета направи и любопитно изказване относно изключително кратката почивка, която футболистите на ЦСКА София получиха между двата сезона.

“Първенството започва на 7 август,” коментира италианецът. “Завършихме предишното в средата на юли, а момчетата получиха само пет почивни дни преди подготовката.

“Представяте ли си, това са пет дни! Подобно нещо е безпрецедентно, това на практика означава, че те продължават без никакво прекъсване.”

Следващата седмица Джарета ще се върне в София, за да преговаря с Данаил Ганчев за удължаване на своя договор на “Българска армия”. Засега оттам пристигат противоречиви информации.

Италианецът сподели също, че според него най-разумно в периода на кризата с коронавируса са реагирали във Франция и Белгия, където преустановиха шампионатите.

“Да, футболът в Европа донякъде се възстанови икономически, но от спортна гледна точка това не е така,” откровен е Джарета.

“Виждаме много слаби мачове. Аз едва издържам да изгледам 10 минути и просто превключвам канала. Освен това се стигна и до много контузии.

“Беше по-разумно просто да спрем и да се подготвим добре за следващия сезон.”