Джо Роуган мести подкаста си в Spotify срещу 100 милиона долара
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Известният коментатор на UFC, създател и водещ на най-изместния подкаст в света – Джо Роган, подписа сделка сонлайн платформата за предоставяне на легална музика Spotify.

52-годишният Роган, който е изключително популярен в  YouTube, ще пренесе съдържанието си от 1-ви септември в Spotify, а до края на годината подкаста ще се премести изцяло там.

Американецът и музикалният конгломерат са постигнали впечатляваща сделка за лиценз през последните дни, а самият Роган сподели новината вчера.

Джо стартира шоуто преди 11 години и в момента то е своеобразен хегемон в подкаст жанра на територията на “тюб-а”. Комикът, коментатор и практикуващ бойни изкуства кани едни от най-известните личности в определени сектори на спортния, икономически,социален и научен живот. Почти всички настоящи или скорошни световни шампиони в ММА и бокс са били негови гости. Сред имената на хората заставали от другата страна на микрофона личат Тайсън Фюри, Дейна Уайт, Робърт Дауни – Джуниър, Дейвид Гогинс, Джоко Уилинк, Израел Адесаня, Камару Усман, Джордж Сейнт-Пиер, Дионтей Уайлдър и много други.

Близо половин час след като Роган е обявил новината на своите социални мрежи, пазарният дял на Spotify е набъбнал с близо 1.7 милиарда щатски долара.