Джокович не остави шансове на Федерер и е на осми финал в Мелбърн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новак Джокович спечели класиката срещу Роджър Федерер с 3:0 сета (7-6 (2), 6-4, 6-3) на 1/2-финалите на Australian Open.

Сърбинът се класира на рекорден осми финал в Мелбърн, като ще спори срещу Доминик Тийм или Александър Зверев в битката за трофея. До момента Джокович няма загубен финал на Australian Open.

Роджър Федерер стартира двубоя по-добре и направи два пробива, като имаше аванс от 4-1 гейма. Джокович успя да влезе в срещата, макар и в средата на първия сет, за да заличи аванса от 5-2 гейма на Федерер. Сърбинът измъкна труден сервис гейм, за да намали на 3-5, след което направи пробив на нула, а в следващия си сервис гейм даде само една точка на швейцареца и резултатът стана 5-5. В тайбрека на първия сет Джокович показа по-добра игра и поведе с 4-1 точки. След това двамата си размениха по една точка, като дойде и момента, в който Джокович имаше пет поредни сет бола и още при първия затвори сета в своя полза – 6-7.

Вторият сет не предложи пробиви до десетия гейм, когато Джокович спечели подаването на съперника си и поведе с 2:0 сета след 6-4 гейма в своя полза. В третия сет сърбинът стартира уврено и не даваше точки за пробив на съперника. В шестия гейм Джокович направи решителен пробив и поеде с 4-2 гейма. След това сърбинът просто бе безгрешен на собствен сервис и записа успех в сета с 6-3, с което спечели и мача.