google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа се е договорил със световния шампион на WBC Тайсън Фюри за два боя, съобщи промоутърът Еди Хърн. Двамата ще се изправят един срещу друг, като победителят ще обедини всички титли в тежка категория, като всичките колани са в британците.

„Направихме страхотен прогрес в преговорите”, бе коментарът на Хърн пред Sky Sports. Хърн сподели, че има още какво да се уточни, но вече ще се водят преговори за стадиони и евентуални дати.

В интервюто си пред английската медия Един Хърн не каза нищо за потенциалния съперник на Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория – Кубрат Пулев. Българинът е претендент №1 за колана на IBF, който в момента е в Джошуа. Двамата трябваше да се бият през юни на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”, но пандемията отложи сблъсъка.

„Трябва да споменем, че имаме финансовата договорка за два боя. Проведохме разговор с мениджмънта на Фюри и изложихме вижданията си, както и те техните. Гледаме в една посока за тези боеве. Смятам, че двамата ще дадат всичко от себе си, за да стане един невероятен спектакъл. Без съмнение Дилиън Уайт е претендент за колана в WBC, който в момента се държи от Фюри”.

„Финансовите детайли бяха най-тежкото в преговорите и това вече премина. Оптимист съм, че първият мач между Джошуа и Фюри ще е през лятото на 2021-а година”, заяви Еди Хърн.