Джошуа избира Пулев, титлата на WBO отива при Усик

Прочетена:188
Джошуа избира Пулев, титлата на WBO отива при Усик
0 0

Има огромен шанс световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа да заложи на Кубрат Пулев като свой следващ опонент в тежка категория на WBO, WBA, IBF и IBO. Междувременно украинският боксьор Александър Усик, вторият задължителен претендент, ще получи възможността да се бори за овакантената титла на WBO с друг съперник. На пръв поглед това изглежда малко странно, но всъщност си има своята сериозна обосновка.

Според World Boxing News Джошуа планира среща с победителя в реванша на Уайлдър-Фюри по-късно през лятото, а това се равнява на две уговорки и е невъзможно да бъдат изпълнени в рамките на една година. При това положение звездата ще трябва така и така да се раздели с една от титлите си. Като се вземе предвид и факта че двамата с Уиск делят обща промотираща компания, то излиза, че за британеца ще бъде по-добре вариантът да се откаже от на WBO.

В случай, че Джошуа победи и двамата си съперници – Кубрат Пулев и победителя от реванша следващия месец, той ще стане носител на най-важните титли в категорията.
Междувременно, украинецът може да се изправи срещу вътрешен състезател в „Мачрум боксинг“, като се очаква това да е или Дерек Чисора, или Джоузеф Паркър.
Припомняме, че и напоследък много се говори за амбицията на украинският боксьор Александър Усик да наблегне върху актьорската си кариера. Дори според бившия безспорен световен шампион в тежка категория, той вече има готов сценарий за създаването на автобиографичен филм.

 

 

Сподели