Джошуа срещу Пулев: Предимства и недостатъци на двамата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

На 20 юни “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” ще посрещне двубоя за световната титла между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Британецът е заложил всички титли в тази среща – на WBA, IBF, WBO, като Кобрата може да стане новия световен шампион в тежка категория.

Кубрат Пулев ще се опита да използва своите предимства, за да спечели битката с Джошуа. И двамата боксьори имат много силни страни. Самият факт, че те имат само по 1 загуба на ринга в своята кариера говори достатъчно за класата им.

Джошуа вече веднъж загуби на 1.05 коефициент в мача си срещу Анди Руис, когато бе тотален фаворит. В предстоящия двубой отново британецът е големият фаворит с около 1.083 коефициент за победа.

Кои са големите предимства на Ей Джей и какви са неговите недостатъци?

Джошуа има впечатляваща физика и много силен удар, с който е печелил всичките си 21 мача с нокаут. Той има инстикт на убиец – усети ли, че неговият съперник е разклатен, просто се хвърля в атака, за да довърши започнатото и да спечели битката. Британецът има голям арсенал от удари и може винаги да те изненада.

Като недостатъци на Джошуа може да изтъкнем, че той има слаби крака, като понякога е тромав на ринга. Също така напрежението ще е върху него, тъй като титлите му са заложени в тази битка.

Какви са предимствата и недостатъците на Кобрата?

Кубрат Пулев е по-опитният боксьор, като той се бие умно и е по-мъдър. Българинът може да държи на бой и го е доказал в своите битки. Пулев има силен и точен удар. Българинът нае и нов треньор за битката с Джошуа – легендата в тази сфера Джо Гуусън. Кобрата няма какво да губи и ще се боксира без особено напрежение.

Като недостатъци на Пулев може да изтъкнем, че той е малко по-възрастен и може да се изтощи по-бързо от съперника си. Освен това Пулев доста по-рядко печели с нокаут от своя опонент – 14 пъти в 27 мача, докато Джошуа е 21 от 21.