Джоунс след последната изцепка: Извинявам се
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът в полутежка категория на UFC Джон Джоунс отърва затвора след последните поблеми, в които се забърка. Боунс бе хванат да шофира пиян и с пистолет в колата, чието предназначение така и не се установи. Боецът сключи сделка с прокуратурата и избегна арест, но вероятно ще получи пробация в размер на поне 1 година, обществено полезен труд и домашен арест в рамките на 4 дни. Шампионът в крайна сметка се призна за виновен по обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Обвиненията за “безотговорно използване на огнестрелно оръжие” изглежда са паднали.

Сега шампионът в полутежката категория на UFC даде първото си официално изявление след случката.

“Докато всички се справяме със стреса от случващото се в цял свят, искам да ви споделя колко разочарован съм от себе си, че отново станах основа за негативни заглавия в медиите, особено в тези трудни времена. Разочарован съм, че подведох хората, за които ме е грижа най-много – семейството ми, приятелите ми и моите фенове. Поемам пълна отговорност за своите действия и знам, че имам много да работя върху себе си, което включва и порока, който имам с алкохола.”

Джоунс и преди е споделял, че залита към чашката, но и към кокаина и марихуаната. Сега обаче той обещава да се постарае повече да избяга от това.

“Отдал съм много време и енергия, за да подобря обществото, в което живея и няма да позволя на тази лична наприятна слчка да повлияе негативно на моя принос, когато обществото има най-голяма нужда от него. Оценявам подкрепата на всички в Албакърки и феновете ми по света.”

Арестът на Джоунс предизвика вълна от коментари, критика и иронични подмятания от редица бойци в социалните мрежи. Някои апелираха той да бъде спасен и да получи необходимата помощ, а други като провокативния Дилън Данис поискаха шампионът в полутежка категория да бъде заключен с тях в клетката. Извън вълненията в интернет обаче, Джоунс има да разреши далеч по-големи проблеми със собственото си поведение – това ще бъде ключът освен за неговото житейско благополучие и за успешното продължение на една забележителна кариера, която за съжаление периодично се спъва в погрешните действия на притежателя си.