Джоузеф Паркър: Пулев – Джошуа е интересен двубой
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите боксьори на планетата Джоузеф Паркър (21-2) сподели вижданията си за това кои са най-атрактивните двубои в тежка категория в чат с агента на световния шампион Антъни Джошуа Еди Хърн. Джошуа трябва да се изправи срещу българина Кубрат Пулев в шампионски двубой за титлата във версия IBF. Двубоят беше отложен веднъж, заради епидемията от Коронавирус, след което се стигна дотам, че няма насрочена конкретна дата за сблъсъка. Ето и какво сподели Паркър за мача между двамата:

„Джошуа-Пулев e добър двубой. Мисля, че Джошуа ще надделее. Той винаги се усъвършенства като шампион“ , каза Паркър.

Бившият световен шампион по бокс в „тежка“ категория на Световната боксова организация (WBO) изрази позиция и за третия мач между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

„Очаквам Фюри да доминира. Мисля, че той спечели първия бой срещу Дионтей Уайлдър, а във втория го унищожи. Предполагам, че третия двубой ще завърши по-същия начин“ , категоричен е новозеландецът.

Паркър има мнение и за третия голям двубой при тежките – този между Дилиън Уайт и руският ветеран Александър Поветкин.

„Очаквам Дилиън да победи Поветкин. Струва ми се, че Поветкин имаше своя момент, но мисля, че той все още е адски силен“, добави 28-годишният боксьор.

Джоузеф Паркър има баланс от 27 успеха (21 с нокаут) и 2 загуби (Антъни Джошуа и Дилиън Уайт) в професионалната си боксова кариера. Той се намира на 12-та позиция в обновената ранглиста в „тежка“ категория на авторитетния сайт boxrec.com.