google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Еди Хърн, промоутър на Джошуа, обяви, че има намерението да организира среща между Антъни и Тайсън Фюри. 

Той каза, че вече е провел разговор със своя клиент и че той също е на мнение, че именно това следва да е неговият пореден мач. Това на практика означава, че Кубрат Пулев ще бъде „прескочен“, въпреки че е задължителен претендент на Международната боксова федерация.

По въпроса с организирането на въпросната среща между Джошуа и Фюри, Хърн призовава тя да бъде проведена през лятото, тъй като, по негови думи, едва ли някога друг път британците ще могат да се изправят един срещу друг за неоспоримата титла в тежка категория.

Той дори даде обещание, че тази битка ще се състои.

Сред аргументите си,  промоутъра на Джошуа изтъкна факта, че е никой не би се интересувал от трети мач между Фюри и Уайлдър, заради тази толкова убедителна победа на Фюри тази сутрин. Все пак, Хърн не изключва възможността Уайлдър да се реши да активира стандартната клауза за реванш.

Ето в каква посока текат разсъжденията на Хърн:

Тъй като и Фюри, и задължителният претендент Кубрат Пулев са менижирани от Боб Аръм, Хърн подчертава, че това би улеснило много всякакви маневри.

В случай, че Уайлдър се възползва от възможността си за реванш, мачът ще бъде насрочен или през юли месец, или през август. През това време Кубрат вече ще е играл с Джошуа – през юни на стадиона на Тотнъм. Така че, организирането на един двубой между Джошуа и Фюри към края на годината /ноември-декември/, е напълно възможно.

Но, според Хърн, организирането на битката Джошуа – Фюри веднага би направила възможно състезание за всичките четири титли – възможност, която няма да се отвори друг път.

„Джошуа обожава идеята да се изправи срещу Тайсън”, завърши Хърн изявлението си пред talkSPORT.