Efbet очаква Ливърпул да стартира новия сезон с трофей
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сезон 2020/21 официално стартира в Англия тази събота, когато шампионите на Висшата лига Ливърпул се изправят срещу победителите във "ФА Къп" в традиционния сблъсък за "Къмюнити Шийлд" на стадион "Уембли".

Срещата е днес от 18:30 ч. като Ливърпул е фаворит за успеха. Родният букмейкър efbet очаква тимът на Юрген Клоп да стартира сезона с трофей, след като коефициентът за победа на “червените” е 1.70, докато ставката за успех на Арсенал е 5.00.

След лошото начало на сезон 2019/20, Арсенал се възстанови добре под ръководството на Микел Артета в края на кампанията. Въпреки че „артилеристите“ завършиха на осмо място във Висшата лига, те са спечелили още един трофей за Купата на Англия, за да завършат кампанията на високо ниво, докато са спечелили и квота за Лига Европа. Въпреки че оттогава има триседмична почивка, те ще се надяват да продължат тази увереност и да започнат новия сезон с трофей. Арсенал влиза в срещата след успех с 4:1 над МК Донс – единствената си приятелска среща преди началото на сезона до момента.

От друга страна, Ливърпул се радваше на мечтана кампания миналия сезон, тъй като приключиха тридесет години чакане за спечелване на Висшата лига. Веселата бригада на Юрген Клоп счупи редица рекорди по пътя си, въпреки че формата им бе малко по-слаба след спечелването на титлтата. Въпреки това, мърсисайдските гиганти бяха в прилична форма през лятото, след като победиха Щутгарт, преди да направят реми срещу РБ Залцбург. Последният път, когато Арсенал и Ливърпул се срещнаха, шампионите загубиха с 1:2 на “Емиратс” в поредния резултатен мач между двата отбора. Дали и в предстоящия мач ще видим много попадения ще разберем в събота вечер, като двубоя може да следите в приложението на Ефбет за Android и iOS.

Новини около съставите

Арсенал

Арсенал има редица отсъстващи преди двубоя в събота вечер. Мениджърът Микел Артета няма да може да разчита на играчи като Калъм Чеймбърд, Пабло Мари, Габриел Мартинели и Шкодран Мустафи, които са контузени още от миналия сезон. Вратарят Бернд Лено е напълно готов за срещата и е на разположение, докато новото попълнение Уилиан е под въпрос. Защитникът Уилиам Салиба, който се завърна от периода си под наем в Сент Етиен, е сред играчите, които настояват за титулярно място в събота.

Очаква се Микел Артета да заложи на Бернд Лено на вратата, а в защита в схемата 3-5-2 да действат Салиба, Холдинг и Тиърни. В средата на терена ще действат Седрик, Елнени, Джака и Мейтланд-Найлс, а в нападение ще са разположени Пиер-Емерик Обамеянг, Едуард Нкетиа и Букайо Сака.

Ливърпул

Ливърпул също има доста контузени играчи, на които Юрген Клоп няма да може да разчита. Капитанът Джордан Хендерсън, Жоел Матип, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Хари Уилсън, Джердан Шакири, Трент Александър-Арнолд и Дивок Ориги не играха в нито един приятелски мач. От тези играчи само Александър-Арнолд вероятно ще бъде на разположение за сблъсъка с Арсенал. Върджил ван Дайк пък получи лека травма срещу РБ Залцбург, но се очаква да бъде на линия за двубоя в събота.

Юрген Клоп ще предпочете Алисън на вратата вместо Лукас Кариус, а в защита ще действат Андрю Робъртсън, Джо Гомес, Ван Дийк и Неко Уилямс. В средата на терена ще започнат Кейта, Фабиньо и Вайналдум, а в нападение ще бъде добре познатото трио – Мане, Салах и Фирмино.

Статистика

  • Ливърпул и Арсенал са спечелили “Къмюнити Шийлд” по 15 пъти в своята история. Само Манчестър Юнайтед (21) го е печелил повече пъти.
  • Ливърпул и Арсенал се сблъскаха един срещу друг за този трофей в три предишни случая. „Червените“ надделяха в първите две срещи през 1979 и 1989 г., докато артилеристите триумфираха в последната среща през 2002 г.
  • Арсенал спечели седем от последните си девет участия на финала за този трофей, включително и последните си три наскоро.
  • Ако Арсенал спечели срещу “червените” в събота, това ще е първият път, когато те записват две поредни победи срещу Ливърпул във всички състезания от септември 2012 г. насам.

Ако смятате, че Арсенал може да надвие Ливърпул за втори пореден път, то си струва да заложите с efbet начален бонус на победа на “артилеристите”, тъй като коефициентът е доста изкушаващ.