Efbet очаква победа за Ман Сити при завръщането на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След тримесечна пауза, Висшата лига най-накрая се завръща тази седмица. Астън Вила и Шефийлд Юнайтед ще подновят сезона тази вечер, преди да видим първия голям сблъсък, когато Манчестър Сити на Пеп Гуардиола се изправя срещу Арсенал на Микел Артета на стадион “Етихад” от 22:15 ч.

Манчестър Сити ще се стреми да възобнови кампанията си във Висшата лига 2019/20 с победа, когато се срещне срещу Арсенал в сряда вечер. Букмейкърът Efbet онлайн дава сериозно предимство на “гражданите” като коефициентът за техен успех е 1.35. Равенството в срещата на ‘Етихад’ е оценено на 5.75 от българския букмейкър, а победа за Арсенал е с 8.50 коефициент.

Манчестър Сити няма да успее да защити титлата си във Висшата лига, тъй като се озовава с 25 точки зад лидера Ливърпул в класирането. “Червените” се нуждаят само от още две победи, за да бъдат коронясани като шампиони. Все пак в първенството отборът на Ман Сити ще се стреми да се представи силно и да изгради инерция за ФА Къп и доиграването на Шампионската лига. Формата им преди спирането на футбола едва ли беше нещо, с което те се гордеят. “Небесносините” спечелиха само три от последните си шест мача във Висшата лига, като в последната си среща загубиха с 0:2 от Манчестър Юнайтед. Гуардиола ще се надява тимът да е забравил лошите резултати и да рестартира сезона с победа в сряда.

Арсенал имаше бурна кампания – но не винаги по правилните причини. Уволнението на Унай Емери в края на миналата година доведе до назначението на Микел Артета. Откакто застана начело на “топчиите”, испанецът свърши достатъчно прилична работа, като тимът все още няма загуба в първенството под негово ръководство (4 победи и 4 равенства). Паузата във Висшата лига дойде в най-лошия момент за Арсенал, тъй като те бяха започнали да постигат добри резултати, като регистрираха три поредни победи в лигата, като в последния си двубой се наложиха с 1:0 над Уест Хем Юнайтед. Със спиране на инерцията, Артета и неговите момчета ще трябва да започнат отначало, тъй като целта им е да прогресират от сегашното си девето място в класирането и да имат шанс да завършат сезона  челната шестица.

В първия мач между Ман Сити и Арсенал на “Емиратс”, коефициентите в Ефбет отново бяха в полза на “гражданите”. През декември те записаха успех с 3:0 над Арсенал след попадения на Рахим Стърлинг и Кевин Де Бройне (2 гола). Дали в предстоящия мач съставът на Манчестър Сити отново ще ликува?

Манчестър Сити новини около състава

Контузиите, особено в защита, бяха проблем за Гуардиола през голяма част от сезона. Въпреки това той вече ще може да разчита на Аймерик Лапорт, който е готов да се завърне в игра. Заръщането на Лерой Сане от дългосрочна контузия също е добра новина за “гражданите”, докато Кевин де Бройне, който беше пропуснал последния мач срещу Манчестър Юнайтед, също ще е на линия за тима. Очаква се Гуардиола да построи отбора си в запазената си схема 4-3-3, като Едерсон ще бъде на вратата, а а пред него ще действат Менди, Лапорт, Фернандиньо и Уокър. В средата на терена Родри, Гюндоган и Де Бройне ще оформят триото, а в нападение ще действат Стърлинг, Агуеро и Марез.

Вероятен състав: Едерсон – Менди, Лапорт, Фернандиньо, Уокър – Родри, Гюндоган , Де Бройне – Стърлинг, Агуеро, Марез.

Арсенал новини около състава

Арсенал също няма много проблеми с контузени играчи преди мача в сряда. Защитникът Калъм Чеймбърс е единственият играч, който липсва поради контузия на коляното. Лукас Торейра също се възстанови от проблема си с контузия и беше забелязан да тренира с останалата част от групата. Лятното попълнение Киърън Тиърни също е напълно възстановен педи възобновяването на Висшата лига. Ще бъде интересно да видим как Артета ще построи отбора, предвид дълбоките си познания за тактиката на Гуардиола. Очаква се Арсенал да бъде във формация 4-2-3-1 с Бернд Лено на вратата. Пред германския страж ще стартират Бейерин, Мустафи, Давид Луис и Търни. В средата на терена Артета ще заложи на Себайос и Джака, а пред тях ще действат Уилок, Обамеянг и Пепе. На върха на атаката на гостите ще бъде Александър Лаказет.

Вероятен състав: Лено – Бейерин, Мустафи, Давид Луис, Тиърни – Себайос, Джака, Уилок, Обамеянг, Пепе, Лаказет.

Статистика преди срещата

  • Манчестър Сити спечели последните си шест мача срещу Арсенал във всички състезания. Това е най-добрата им серия срещу тима от Северен Лондон
  • Арсенал загуби последните си пет мача в лигата срещу Манчестър Сити. Последно те имаха по-дълга губеща серия в лигата между 1974 и 1977 г. срещу Ипсуич Таун (седем поредни загуби)
  • Манчестър Сити вече загубиха седем мача във Висшата лига през този сезон – един повече, отколкото в последните си две кампании заедно.
  • Арсенал не е победен в последните си седем гостувания като е записал 1 победа за този период
  • Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро е вкарал 10 гола в последните си 12 мача срещу Арсенал във всички състезания

Ако очаквате Серхио Агуеро отново дa отбележи срещу “артилеристите”, може да се насочите към пазарите за голмайстори в Ефбет. С вашия efbet бонус регистрация може да заложите на аржентинеца да вкара по всяко време в мача на 1.55 коефициент.