google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците са абсолютни фаворити за спечелването на трофея

Тази вечер предстои да бъде изигран финалът за Суперкупата на Германия. В него сили ще премерят носителя на титлата на страната – Байерн Мюнхен и носителя на Купата – РБ Лайпциг. Арена на двубоя, който ще започне в 21:45 часа, ще бъде митичната “Алианц Арена”.

Баварците приключиха миналия сезон по чудесен начин, макар играта да не им се получаваше. Те вдигнаха титлата на страната след драматичен завършек на сезона и грешка на Борусия Дортмунд в последния мач. Въпреки трофея обаче, обстановката в тима остана напрегната. Немският колос бе разтърсен от скандали през миналата кампания, които доведоха до уволненията на Юлиан Нагелсман, Хасан Салихамиджич и Оливър Кан. Сегашното ръководство на тима и Томас Тухел обаче се надяват, че Байерн ще открие новия сезон подобаващо – с победа, и това ще заличи горчивите спомени от миналото.

В Лайпциг обаче не се интересуват от проблемите в Мюнхен и ще атакуват победата не по-малко яростно от баварците. Те обаче ще трябва да се справят с предизвикателствата без лидерите си от миналия сезон – нападателя Кристофър Нкунку, който премина в Челси и Йошко Гвардиол, който е на крачка от трансфер в Манчестър Сити. Въпреки липсите обаче “биковете” са способни да поднесат изненада във всеки един момент.

Известният букмейкър efbet вярва, че Байерн Мюнхен няма да има проблеми и ще се наложи лесно над РБ Лайпциг във финала за Суперкупата на Германия. Коефициентът за успех на баварците е 1.62, докато триумфът на “биковете” е оценен на 5.40. Ставката за равенството е 4.70.