google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От 10 години хазартният оператор е спонсор на отбори и състезания, като инвестира средно по 20 млн. годишно

Efbet е сред най-големите хазартни компании не само в България, но и на Балканите. Родният букмейкър има огромен принос за българския спорт, след като оказва финансова подкрепа на над 450 спортни клуба и федерации. Хазартната платформа efbet.com има отделна секция за спонсорствата на букмейкъра. В този материал ние ще ви запознаем с най-значимите инвестиции на българската бетинг компания.

Спонсорства на Efbet във футбола

Ефбет не само че е спонсор на футболни клубове в България, а дори си има свой собствен отбор – столичният ЦСКА 1948. Един от собствениците на букмейкъра – Цветомир Найденов, е влиятелната фигура в “червените”. С подкрепата на Ефбет за генерален спонсор, отборът на ЦСКА 1948 направи исторически постижения – завърши на призови места в Първа лига, игра финал за Купата на България, а през сезон 2024/25 записа и първи победи на европейската сцена.

Хегемонът в България през 21-ви век – Лудогорец, също е спонсориран от Ефбет. Вече няколко години букмейкърът рекламира на екипите на “зелените”. С партньорството с българския шампион, букмейкърът гради име и в международен план, тъй като всяка година Лудогорец прави пробив в европейските клубни турнири. Несъмнено партньорството между двете страни е много успешно, а Ефбет замени друг голям букмейкър като рекламодател и спонсор на “орлите” – Bet365.

Efbet е спонсор и на още три клуба от елитната ни футболна дивизия – Хебър, Спартак Варна и Арда. Брандът подкрепя цели 11 тима от Втора лига, сред които Янтра, Миньор Перник, Добруджа, Беласица, Монтана, Марек, Спартак Плевен и др. Несъмнено без подкрепата на Ефбет, много от тези отбори биха имали финансови затруднения да участват в първенството на Втора лига. Помощта, която букмейкърът дава на клубовете от Втора лига, е от огромно значение и спомага първенството да бъде по-силно и интересно.

От 2019 г. хазартният оператор стана главен спонсор на Първа лига. И името на елитната ни дивизия по футбол носи името efbet Лига. Ефбет осигурява наградния фонд на лигата. който е значително увеличен, след като букмейкърът стана спонсор на първенството. Водещият сайт за онлайн залагания у нас подкрепя и Националния отбор на България от 2021 г., а от 2022 г. подпомага за развитието на женския футбол в страната.

Ефбет допринася за развитието на Баскетбола

Вторият най-практикуван и посещаван спорт у нас – баскетболът, също има подкрепата на Efbet. През 2016 г. хазартната компания и Националната Баскетболна Лига дават старт на съвместното си партньорство. Две години по-късно efbet стартира и подкрепата си към Българската Федерация по Бскетбол. През 2021 г. Купата на България по баскетбол вече носи името efbet Купа на България по Баскетбол, така че букмейкърът става основен спонсор на турнира. Това обаче не е всичко – Ефбет е основен спонсор и на повечето баскетболни отбори в страната – Балкан, Спартак Плевен, Берое, Монтана и др. Няма съмнение, че брандът е основната опора на баскетбола в България и без неговата помощ, то нивото на този спорт щеше да бъде доста по-ниско.

Efbet дава сила на Мини Футбола

Набиращ все повече популярност у нас, Мини Футболът също е спонсориран то Ефбет. От 2021 г. букмейкърът започва да оказва финансова подкрепа на аматьорския футбол в България. “Мини Футбол Максимум Тръпка” е слоганът, който допринася за по-добра разпознаваемост на мини футбола в спортните среди у нас. Част от стратегията на БАМФ и efbet е този спорт да се развива във все повече градове и да има по-широко отразяване в социалните медии и засилено дигитално присъствие.

Ефбет е основен партньор на волейбола в България

Efbet е основен спонсор на Българска Федерация по волейбол от 2016 г. насам и допринася значително за развитието на спорта. През 2017 г. брандът става и главен спонсор на efbet Купа на България за жени. През 2017 г. хазартната компания оказва подпрепа на Световната Лига по Волейбол в гр. Варна. В същата година букмейкърът започва партньорство с мъжкия и женския национален отбор. От 2021 г. волейболната елитна дивизия при мъжете „Суперлига“ започва да носи името „efbet Супер Волей“. Хазартният оператор е спонсор на водещи волейболни клубове в страната, сред които Добруджа, ЦСКА, Славия, Марек, Берое и Хебър.

Спонсорства на Efbet.com в други спортове

Efbet подпомага още много спортове в България, дори и не чак толкова популярни. От 2023-та година букмейкърът започва да подкрепя Българската Федерация по Хандбал, подпомагайки първенствата за мъже и жени в страната. Брандът успешно си партнира с Българската Федерация по Тенис на Маса и Федерацията по Бокс, като спомага за организацията на галавечери в България. През 2021 г. и 2022 г. букмейкърът подкрепи финансово и колоездачната обиколка на България.

Заключение

Ефбет е най-големият партньор и опора на българския спорт и това ясно се вижда от изброените партньорства. Няма друг букмейкър в България, който да инвестира толкова много в родния спорт. Подпомагането на спорта у нас е основната цел на букмейкъра и го доказва със своите действия, като може да видим редица успешни партньорства на бетинг компанията.