“Eкоу”: Ливърпул няма да получи бонус за Коутиньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
asdasd

Близкият до английския шампион Ливърпул вестник “Ливърпул Екоу” обяви, че мърсисайдци няма да получат допълнителен бонус от Барселона, след като играчът на каталунците Филипе Коутиньо спечели Шампионската лига, подвизавайки се под наем в Байерн.

Бразилският халф игра на “Анфийлд” между 2013 и 2018 година, след което бе продаден на Барса  с шумен трансфер, окупирал челните страници на световните медии.

Гарантираната за Ливърпул сума от сделката беше 106 милиона паунда, но с бонусите тя можеше да набъбне постепенно до 142 милиона.

Напоследък в редица медии усилено се дискутираше, че Червените ще получат и премия от близо 5 милиона паунда ако Коутиньо триумфира в Шампионската лига с баварците.

Не едно и две издания твърдяха, че бонусът бил дължим заради клауза в договора на играча, в която било пропуснато да се уточни с кой клуб трябва да бъде спечелен трофея.

“Екоу” обаче твърди, че такава клауза не е включена в контракта.

Нещо повече, Ливърпул вече бил прибрал голяма част от допълнителните 36 милиона паунда, включително 9 милиона за това, че тимът от “Камп Ноу” достигна четвъртфиналите в Шампионската лига в последните два сезона.

Теоретично в касата на Червените можело да постъпят още само 4.4 милиона паунда, но за целта е нужно Коутиньо да запише още 15 мача с екипа на Барса.

С днешна дата обаче това изглежда малко вероятно, още повече, че бразилецът не е сред приоритетите на новия наставник на каталунците Роналд Куман.

По ирония на съдбата Коутиньо изигра ключова роля в унизителното поражение на клуба, чиято собственост е, в четвъртфиналите в Шампионската лига. Барса беше прегазен с 8:2 именно от Байерн, а халфът реализира последните две попадения.