Ексклузивно: УЕФА обмисля Евро 2020 да се проведе през декември
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

УЕФА ще обмисли преместване на Евро 2020 за декември в опит да позволи на Висшата лига и други клубни състезания да наваксат това лято след безпрецедентния спортен хаос, причинен от коронавируса, съобщава Telegraph.

Радикалните предложения ще бъдат обсъждани във вторник, след като почти всички спортни събития в Европа бяха спрени през последните 48 часа. Футболът от най-високо ниво, Мастърс турнирите по тенис, NBA и много други състезания бяха преустановени заради пандемията коронавирус.

Тъй като цяла Европа е вече блокирана, източници твърдят, че в спешната среща на УЕФА ще се обсъди преместването на Европейското първенство 2020, както и възможностите за потенциално завършване на Шампионската лига и Лига Европа. След като лятото на 2021 г. е без големи международни турнири, възможността за участие в Евро 2020 по-късно тази година ще бъде повдигната за обсъждане между 55-те страни членки на УЕФА.

Преместването на европейското първенство за декември би съвпаднало с плановете на ФИФА за Световното първенство през 2022 г., което също ще прекъсне вътрешните състезанияв до началото на ноември, за да помогне на играчите да се справят с жегата в Катар.

След спирането на много футболни първенства, същата съдба сполетя и маратона в Лондон, мача на Шестте нации на Уелс с Шотландия, турнира по крикет в Англия, началото на сезона във Формула 1, Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, американската NBA, както и Джиро д’Италиа.