google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес стана ясно, че спецпрокуратурата е внесла искане за постоянен арест на Елена Динева – жената до Васил Божков. Срещу нея бе повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.

Припомняме, че Елена Динева бе арестувана при полицейска акция в края на януари.

Днес следобед тя бе доведена с белезници в съда, където й бе връчен акт от обвинението на прокуратурата. Елена изглеждаше притеснена и пребледняла, а докато четеше акта ръцете й трепереха. След като помоли за чаша вода, мярката бе прекъсната, пише Лупа, чийто репортер присъства в съда.

Припомняме, че Елена Динева е отдавна с Васил Божков, който е разведен със законната си съпруга.

Още през 90-те тя работи с него в пресцентъра му, успява да се издигне и му става съдружник в доста от компаниите, а през последните години е ръководила бизнеса във Великобритания и Швейцария.
В момента от комисията “Антикорупция” на всички нейни фирми са наложени запори.

От Прокуратурата излязоха с информация, претърсванията и изземванията в дома на Божков на ул. “Московска” № 43 в гр. София продължават.

В съда Елена заяви, че е имала възможност да напусне България, но съзнателно не го е направила, въпреки, че разполага с международен паспорт. Тя каза още, че не е заплаха за обществото и напомни, че е оказвала пълно съдействие с каквото може на всички служители на органите на реда, които в последния месец са минали през дома й, в това число експерти по културните ценности, следователи, полицаи, прокурори и други.

Що се отнася до основните свидетели по делото, Елена обясни, че отношенията между нея и братята Боян и Цветомир Найденови са били на съвсем нормално ниво преди акцията.

Елена Динева, жената до Божков, в съда СНИМКИ 1

Елена Динева, жената до Божков, в съда СНИМКИ 2

Елена Динева, жената до Божков, в съда СНИМКИ 3

Елена Динева, жената до Божков, в съда СНИМКИ 4

Снимки: Булфото