Elitbet очаква равностоен финал на Лига Европа между Севиля и Рома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Севиля преследва седми трофей от Лига Европа, докато Рома излиза на финала за втори път

Тази вечер ще бъде връчен трофеят от Лига Европа за сезон 2022/23 – съперници на финала са Севиля и Рома. Срещата ще се играе от 22:00 ч. на стадион “Пушкаш Арена” в унгарската столица Будапеща. Очаква ни много интригуващ финал, като Севиля има шест трофея от шест класирания на финала и сега за седми път ще спори за отличието от Лига Европа/Купата на УЕФА. Рома пък има един загубен финал в турнира от Интер през 1991 г. и сега излиза за втори път на финала. Новият букмейкър Elitbet bg дава почти равни шансове за успех на двата тима. Победа за Севиля в редовното време е оценена на 2.79, докато ставката за триумф на Рома е 2.89 коеф.

Единствената предишна среща между Севиля и Рома в Европа завърши с успех за испанския тим с 2:0 в осминафиналите на Лига Европа през 2019/20, което беше последният сезон, в който тимът от “Рамон Санчес Писхуан” спечели надпреварата. Преди това севилският клуб спечели турнира през годийните (2006, 2007, 2014, 2015 и 2016-та. Севиля се пребори с друг италиански отбор за място на финала – Ювентус, след като елиминира воденият от Макс Алегри отбор с общ резултат 3:2. Севиля се справи и с английския колос Ман Юнайтед на 1/4-финалите, така че знае как да побеждава големи отбори, а Лига Европа е техният турнир. Все пак Елитбет не дава сериозно предимство за испанския отбор, а Рома има своите шансове за успех.

Жозе Моуриньо е спечелил пет големи европейски титли до момента – Купата на УЕФА през 2003 г., Шампионската лига през 2004 и 2010 г., Лига Европа през 2017 г. и Лига на конференциите през 2022 г. Ако Рома вдигне трофея в сряда, Моуриньо ще бъде най-титулуваният мениджър в историята на европейските състезания, заминавайки за Джовани Трапатони. В сряда е петият голям финал на Рома, а отборът достигна до спора за трофея, след като елиминира Байер Леверкузен с 1:0 след двата мача. “Вълците” се справиха още с Фейенорд, Реал Сосиедад и РБ Залцбург в елиминациите на турнира, за да си извоюват място на финала, който може да им донесе втори пореден европейски трофей след спечелването на Лига на Конференциите през миналия сезон.