Емблематичен защитник си тръгва от Юве в края на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Винаги съм казвал, че искам да си тръгна докато съм на високо ниво, а не след това", заяви Джорджо Киелини.

Опитният защитник – Джорджо Киелини, който е един от най-емблематичните играчи в историята на Ювентус и националния отбор на Италия, обяви, че напуска “бианконерите” след края на сезона в Серия “А”.

Първоначално тази информация разкри известният журналист Фабрицио Романо след финала за Купата на Италия, в който “Старата госпожа” отстъпи на Интер с 2:4 след продължения, а малко по-късно и самият футболист потвърди лично за решението си.

“Последните 10 години бяха великолепни. Направих каквото можах и се надявам, че оставям нещо след себе си. В понеделник ще се сбогувам с феновете на нашия стадион, а след това, ако имам сили, може и да играя във Флоренция. Изборът е изцяло мой. Винаги съм казвал, че искам да си тръгна докато съм на високо ниво, а не след това. Давах всичките си сили и ще остана предан фен на Ювентус”, коментира 37-годишният Киелини.

Все още няма яснота къде бранителят ще продължи кариерата си, но е известно, че сериозен интерес към него има от страна на клубове от американската МЛС.

Киелини е част от Юве от 2005-та година, като има на сметката си внушителните 559 мача с екипа на “зебрите”, в които е отбелязал 36 гола и е дал 25 асистенции.